Historie

De toenmalige J.O.C. is in 1964 ontstaan door het samenvoegen van een jongens- en een meisjesgroep. 

De jongens hadden hun activiteiten in de blokhut ( de huidige jeugdsoos Amicale). De meisjes (de gidsen) hadden hun activiteiten boven de huidige huisartsenpraktijk. Daarna vonden groepsavonden plaats in de Harch (het verenigingsgebouw van de C.O.V.H.). Later werd, onder leiding van Pastoor Janssen, een gebouw neergezet voor de jeugd van Herkenbosch aan de Wijngaardstraat achter het Beatrixcentrum. Dit gebouw kreeg de naam "Oos Heim" 

Na jaren is men gaan zoeken naar een locatie binnen de dorpskern van Herkenbosch omdat de kinderen de drukke en gevaarlijke Keulsebaan moesten oversteken. Een tijdelijk onderkomen werd gevonden in het voormalige P.L.E.M.-gebouw aan de Steegstraat.Van daaruit zijn we in 1987 definitief verhuisd naar de Hammerstraat. Met "Oos Heim" nog in ons hoofd en in ons hart, was het logisch dat dit gebouw "Hammerheim" gedoopt werd. De voormalige boerderij werd privé gekocht door de toenmalige voorzitter en vervolgens doorverkocht aan de gemeente. Tot op de dag van vandaag huren wij het pand van de gemeente. 

Wijzigingen in de subsidieregelingen zorgden ervoor dat we ons moesten gaan aansluiten bij een overkoepelende organisatie. Na gesprekken te hebben gevoerd met mensen van Jong Nederland en van Scouting Nederland heeft het bestuur besloten om zich bij JN aan te sluiten. De structuur van JN, de spelopzet, de begeleiding en opleiding van stafleden pasten het meest bij (toen nog) de J.O.C. Na nog een heel aantal jaren gebruik te hebben gemaakt van de naam J.O.C., hebben we in 2009 besloten om ook de naam aan te passen naar Jong Nederland Herkenbosch (JNH).

In 2014 hebben we ons 50 jarig jubileum gevierd, met 50 grote en kleine activiteiten het hele jaar door voor jong en oud. Ons motto was dan ook: 50 Jaar voor Jong en (G)oud!

Activiteiten
Sponsoren
licht_100_100.gifOndernemingsvereniging Roerdalen.JPGLogo_Count_IT_.pnglogo lima transport.jpglogo goedzooi.png
logo bos snijders.jpgJoost Adviseert.pngklusmeester logo.pngdonker_100_100.gif