Jong Nederland

Jong Nederland Herkenbosch is een jeugdorganisatie voor kinderen van 4-16 jaar. Voor deze kinderen, verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen, is er elke week een groepsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten worden onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers allerlei gezellige, spannende, uitdagende en leuke activiteiten gedaan aan de hand van de 3 spelpijlers; Creativiteit, Sport & Spel en Buitenleven. 

Jong Nederland Limburg

Net als 42 andere afdelingen is Jong Nederland Herkenbosch aangesloten bij de koepelorganisatie Jong Nederland Limburg. Een gedeelte van de contributie van onze leden wordt afgedragen aan Jong Nederland Limburg, zodat zij ons kunnen ondersteunen met onder andere; kadervorming (cursussen en workshops) voor leiding, verzekeringen, spelmaterialen en programma-/spel ideeën en tips. Ook organiseert Jong Nederland Limburg (in samenwerking met de afdelingen) provinciale activiteiten, zoals de Moonwalk en KidsParty, waaraan alle aangesloten afdelingen aan deel kunnen nemen.

District Maasvalei

Samen met de Jong Nederland Afdelingen uit Beesel, Posterholt, Melick, Reuver-Offenbeek, Sint Odiliënberg en Swalmen vormt Jong Nederland Herkenbosch het district Maasvalei. Een aantal keer per jaar vindt er een overleg plaats tussen deze afdelingen, waar ideeën en ervaringen uitgewisseld worden. Ook worden er een aantal activiteiten binnen het district georganiseerd, zoals Maxiorendag en het Juniorentoernooi, waar alle afdelingen in het district aan kunnen deelnemen. Hierbij gaat het dan niet alleen om een leuke activiteit, maar ook het leren kennen van andere Jong Nederland afdelingen in de buurt.

Activiteiten
Sponsoren
licht_100_100.gifOndernemingsvereniging Roerdalen.JPGLogo_Count_IT_.pnglogo lima transport.jpglogo goedzooi.png
logo bos snijders.jpgJoost Adviseert.pngklusmeester logo.pngdonker_100_100.gif